СУМЩИНА ДОЛУЧИЛА ДЕРЖАВНИЙ КОНЦЕРН «ЯДЕРНЕ ПАЛИВО» ДО ВІДРОДЖЕННЯ ВАТ «SELMI»

Сторони підписали протокол, яким передбачено утворити робочу групу з розробки плану санації підприємства за участю держави

На зустрічі з генеральним директором Державного концерну "Ядерне паливо" Сергієм ДРОБОТОМ та директором Інституту прикладної фізики НАН України, академіком НАН України Володимиром СТОРІЖКОМ голова облдержадміністрації Володимир ШУЛЬГА зазначив, що вирішення питання щодо діяльності ВАТ "Селмі" дасть поштовх до розвитку промислового потенціалу не лише Сумської області, а й України в цілому.

"Ми зацікавлені у збереженні ВАТ "Селмі". У нас є конкретні пропозиції та напрацювання щодо відновлення виробничої діяльності підприємства та залучення його до державних розробок у сфері ядерної енергетики", — підкреслив очільник області.

Генеральний директор ДК "Ядерне паливо" Сергій Дробот відзначив, що Сумщина чи не єдиний регіон, де керівник області з такою завзятістю опікується не політичними процесами, а вирішує конкретні виробничі питання.

"Сьогодні розвиток атомно-енергетичного комплексу є невід'ємною складовою енергетичної стратегії держави. Наш концерн працює над створенням, так званого, ядерного циклу, куди обов'язково має увійти і "SELMI" з його розробками та напрацюваннями. Тож альтернативи участі ДК "Ядерне паливо" у майбутньому сумського підприємства не існує", — запевнив Сергій Дробот.

Директор Інституту прикладної фізики НАН України, академік НАН України Володимир СТОРІЖКО відначив як позитив ухвалу щодо керівництва санацією ВАТ "SELMI". Наразі необхідно провести всебічну інвентаризацію майна та інтелектуальної власності із залученням спеціалістів.

Сумська ОДА