На початку 2014 року «Турбоатом» отримає обладнання від «Енергомашспецсталі»

Підприємство "Енергомашспецсталь" (Краматорськ, Донецька область) має намір поставити найбільшому виробникові турбінного обладнання заводу "Турбоатом" (Харків) заготівлі корпуса циліндра високого тиску в січні 2014 року.

Про це сказано в повідомленні "Енергомашспецсталі".

"ПАТ "Енергомашспецсталь" отримало нове замовлення від свого давнього партнера — ВАТ "Турбоатом". Для харківського машинобудівного заводу будуть виготовлені чотири заготівлі корпуса циліндра високого тиску для теплоелектростанції. Вага поставки становитиме 90,1 тонн", — сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, на "Енергомашспецсталі" відливки пройдуть термічну обробку й у січні 2014 року будуть відправлені в "Турбоатом" для проведення остаточної обробки, у майбутньому заготівлі стануть деталями циліндра високого тиску потужністю 300 МВт.

Як повідомляло агентство, "Енергомашспецсталь" спеціалізується на виробництві спеціальних литих і кутих заготівель для важкого, енергетичного й транспортного машинобудування, металургійної, цементної, гірничовидобувної й іншої галузей промисловості.

Наприкінці грудня 2010 року компанія "Атоменергомаш", що входить до складу компанії "Атоменергопром" (Атомний енергопромисловий комплекс, обидві — Росія), придбала понад 50% компанії EMSS Holdings Limited (Кіпр), що володіє 92,68% акцій "Енергомашспецсталі".

"Турбоатом" спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового обладнання й іншого енергетичного обладнання.

75,22% акцій відкритого акціонерного товариства "Турбоатом" належать державі, компанія управляється Фондом державного майна.

Ukrаїнська Energетика