До січня 2015 року вимоги техрегламенту на бензин і дизпаливо не поширюватимуться на «Укргазвидобування»

Кабінет Міністрів вирішив не поширювати дію технічного регламенту "Про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового й котельного палива" на бензин і дизельне паливо, вироблене на потужностях публічного акціонерного товариства "Укргазвидобування" до 10 січня 2015 року.

Про це сказано в постанові уряду No253 від 25 червня.

У попередній редакції цього технічного регламенту його дія не поширювалася на палива, які мають гарантійний строк зберігання більше 1 року, і які не дозволяється реалізовувати через роздрібну мережу автозаправних станцій.

Також на палива, які споживають для власних виробничо-технологічних потреб на нафто- і газодобувних майданчиках, бурових платформах, нафто- і газопереробних підприємствах і які не дозволяється реалізовувати через роздрібну мережу автозаправних станцій.
Не поширювалася дія техрегламентів і на автомобільні бензини з об'ємною часткою біоетанолу більш ніж 10% і дизельні палива з об'ємною часткою метилових/етилових ефірів жирних кислот більш ніж 7%.

Як повідомляло агентство, у грудні минулого року Кабмін оприлюднив постанову про затвердження технічного регламенту "Про вимоги до автомобільних бензинів, дизельного, суднового й котельного палива" із продовженням дії стандартів якості бензинів і дизпалива, що відповідають вимогам Євро-3, до кінця 2015 року.

"Українські новини"